Workshop zuurkool fermenteren
woensdag 29 oktober 2025 10:00 - 12:30
Locatie Bibliotheek Lemmer
Categorie Volwassenen
Tags LEMMER WORKSHOP
Prijzen
  • Niet-leden € 7,50
  • Leden € 5,00
Download Toevoegen aan agenda
Terug

Workshop zuurkool fermenteren

Op woensdagochtend 29 oktober vindt de workshop zuurkool maken plaats o.l.v. Janet Pasveer. Fermenteren is een traditionele en gezonde manier om voedsel te bewaren die ook bijdraagt aan een betere darmgezondheid. In de workshop leer je stap voor stap hoe je zelf zuurkool kunt maken.

Inhoud workshop
De workshop start met een kennismakingsronde waarna een uitleg volgt over fermenteren, de gezondheidsvoordelen en het duurzame karakter ervan. Daarna ga je praktisch aan de slag met het maken van zuurkool in een eigen glazen pot van 750–800 ml, bij voorkeur een gerecyclede conservenpot. Daarnaast geeft Janet tips om thuis verder te experimenteren met fermentatie.

De workshop duurt van 10.00 tot 12.30 uur, waarbij het programma om 10.15 uur start.

Voor wie
De workshop is bedoeld voor iedereen die duurzaam en gezond wil koken en leven.

Over Janet Pasveer
Janet Pasveer is oprichter van Roeach, een organisatie die zich inzet voor permacultuur, duurzaam leven en eetbare tuinen. Al meer dan tien jaar verzorgt zij cursussen en workshops over deze onderwerpen. Haar permacultuurtuin in Joure is een plek waar zij samen met vrijwilligers werkt aan een duurzame en voedzame toekomst. Naast haar groene activiteiten werkt Janet ook als verpleegkundige in de thuiszorg. Voor haar vormt de combinatie van zorg voor de natuur en zorg voor mensen de basis voor een betekenisvol en verbonden leven.

Aanmelden
De kosten voor de workshop bedragen €7,50 voor niet-leden en €5,00 voor leden. Aanmelden kan onderstaande reserveerknop of in Bibliotheek Lemmer.


Leden

€ 5,00
Niet-leden

€ 7,50